Thursday, July 19, 2012

Salata orientala cu ton


Salata orientala cu ton

Ingrediente:

1/2 kg cartofi
5 oua
masline
1 castravete
6 ridichi
ceapa verde
150 gr ton in ulei
salata verde
1 rosie t
sare
piper
ulei
otet


Mod de preparare:


Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa 10 minute se scot ouale si se verifica timpul pt cartofi. Intre timp pregatim un castron mare pt salata si dupa ce am spalat ridichile si castravetele, taiem felii si adaugam in castron. Ceapa o taiem marunt sau in cercuri, se scurge tonul de ulei si maslinele de zeama, adaugandu-se si acestea peste legume.

Scoatem cartofii din oala si ii lasam la racit. Cand se pot curata de coaja, se taie rondele, ouale se curata de coaja si se taie dupa plac. Se adauga peste restul ingredientelor, se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se sfarame legumele. Se adauga otetul si uleiul dupa plac si se serveste in frunze de salata verde si felii de rosii.