salata orientala, de post, reteta, de cartofi, cu ton, de primavara , cu pui, de vara , cu peste
Thursday, July 19, 2012
Salata orientala cu ton
Salata orientala cu ton
Ingrediente:
1/2 kg cartofi
5 oua
masline
1 castravete
6 ridichi
ceapa verde
150 gr ton in ulei
salata verde
1 rosie t
sare
piper
ulei
otet
Mod de preparare:
Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa 10 minute se scot ouale si se verifica timpul pt cartofi. Intre timp pregatim un castron mare pt salata si dupa ce am spalat ridichile si castravetele, taiem felii si adaugam in castron. Ceapa o taiem marunt sau in cercuri, se scurge tonul de ulei si maslinele de zeama, adaugandu-se si acestea peste legume.
Scoatem cartofii din oala si ii lasam la racit. Cand se pot curata de coaja, se taie rondele, ouale se curata de coaja si se taie dupa plac. Se adauga peste restul ingredientelor, se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se sfarame legumele. Se adauga otetul si uleiul dupa plac si se serveste in frunze de salata verde si felii de rosii.
Salata orientala de cartofi
Salata orientala de cartofi
Ingrediente:
1 kg cartofi
3 cepe
ulei
3 morcovi
sare
masline
Mod de preparare:
Cartofi se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata si se taie solzisori . Morcovii se dau pe razatoare. Toate acestea se amesteca apoi cu cartofii . Se adauga ulei si sare dupa gust , optional masline.
Wednesday, July 11, 2012
Salata orientala cu pui
Salata orientala cu pui
Ingrediente:
piept de pui fiert si taiat cubulete
2 lingurite migdale taiate marunt, prajite sau nu, dupa cum preferi
4 cesti varza fin taiata
2 cepe feliate
1 pachet taitei mici, instant
2 lingurite seminte de susan
1 lingurita zahar
1/2 ceasca ulei de masline
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3 lingurite otet
foi de salata felii de rosii
Mod de preparare:
Fierbe pieptul de pui intr-o oala acoperita, timp de 20-30 de minute. Cand s-a mai racit, taie carnea cubulete, cat pentru 2 cesti.
Amesteca puiul cu migdalele, varza, ceapa, susanul si taiteii. Adauga foile de salata taiate si rosiile. Intr-un vas, care se inchide etans, combina zaharul, uleiul, sarea, piperul si otetul. Agita vasul, pana cand ingredientele se intrepatrund, apoi toarna acest dressing peste salata. Pastreaza salata la frigider timp de doua ore, inainte de a o servi.
Ingrediente:
piept de pui fiert si taiat cubulete
2 lingurite migdale taiate marunt, prajite sau nu, dupa cum preferi
4 cesti varza fin taiata
2 cepe feliate
1 pachet taitei mici, instant
2 lingurite seminte de susan
1 lingurita zahar
1/2 ceasca ulei de masline
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3 lingurite otet
foi de salata felii de rosii
Mod de preparare:
Fierbe pieptul de pui intr-o oala acoperita, timp de 20-30 de minute. Cand s-a mai racit, taie carnea cubulete, cat pentru 2 cesti.
Amesteca puiul cu migdalele, varza, ceapa, susanul si taiteii. Adauga foile de salata taiate si rosiile. Intr-un vas, care se inchide etans, combina zaharul, uleiul, sarea, piperul si otetul. Agita vasul, pana cand ingredientele se intrepatrund, apoi toarna acest dressing peste salata. Pastreaza salata la frigider timp de doua ore, inainte de a o servi.
Subscribe to:
Posts (Atom)